> Voor werkgevers

Voor werkgevers

Het leerwerkloket ondersteunt u graag bij de ontwikkeling van uw medewerkers of het bieden van mogelijkheden hiertoe in uw bedrijf. Ontwikkelen is immers belangrijk.  Wij gaan graag met u in gesprek over leren en werken binnen uw bedrijf, het werven en behouden van personeel en financiële regelingen op werkgeversgebied waar u uw voordeel mee kunt doen. De juiste medewerker op de juiste plek staat hierbij voorop. Heeft u vragen over de ontwikkeling van uw medewerkers dmv opleidingen of om- en bijscholing, over financiële mogelijkheden, subsidies en fiscale voordelen? Of over de mogelijkheden voor het aanbieden van leerbanen als erkend leerbedrijf? Als leerwerkloket geven wij u  graag persoonlijk advies hierover. Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op

Overzicht corona maatregelen

Er is de afgelopen maanden veel veranderd voor ondernemers. Ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW zijn daarom een aantal initiatieven gestart om u uit de coronacrisis te navigeren. Vanuit de overheid komt veel steun, maar elke maatregel heeft andere voorwaarden. Via de Coronacalculator ziet u in één oogopslag welke maatregelen op u van toepassing zijn en hoe u ze aanvraagt. 

Om de zaak (weer) te openen, zijn protocollen opgesteld. Op de website Mijncoronaprotocol.nl vindt u het protocol in uw branche en praktijkvoorbeelden, tips & tricks om u te helpen met slimme oplossingen voor de 1,5 meter economie. 

Advies over vergoedingsregelingen

De ontwikkeling van uw medewerkers kost tijd en dus geld. Daar staat tegenover dat de scholingskosten zichzelf terugbetalen. Bovendien stimuleert de overheid een leven lang leren, ook op de werkvloer. U hoeft de lasten hiervan dus niet altijd zelf te dragen. Vaak kunt u aanspraak maken op stimuleringsregelingen en subsidiemogelijkheden vanuit overheid, opleidingsfondsen en brancheverenigingen. Het Leerwerkloket NHN kent de actuele stand van zaken en adviseert u graag over de fiscale en financiële mogelijkheden in uw situatie.

Leerwerkbanen

Veel gemotiveerde jongeren of mensen die graag van branche willen veranderen, zijn op zoek naar een leerwerkbaan. Mogelijk potentiele werknemers die graag in uw bedrijf willen werken, kunt u scholen met een leerwerkbaan. 

Word erkend leerbedrijf

Ontdek wat mensen in huis hebben en profiteer tegen geringe kosten van hun vaardigheden. Als erkend leerbedrijf neemt u mensen in dienst die in het vmbo of mbo hun praktijkdeel gaan doorlopen. Heeft u een leerbaan en is uw bedrijf gevestigd in de regio Noord-Holland Noord? Laat uw gegevens achter via dit formulier. Wij nemen dan contact met u op. 

Praktijkleren

Medewerkers met meer zelfvertrouwen. Opleiden volgens eigen inzicht, in uw eigen bedrijf. Leren op maat én op verschillende niveaus. Doe mee met Praktijkleren en bied huidige én toekomstige medewerkers de kans op een praktijkverklaring! Lees hier verder

Stage- en vacatureplatform TalentZ 

Kijk ook eens op stage- en vacatureplatform Talentz. Hier kunt u stagevacatures, starterfuncties en baanvacatures plaatsen. Als werkgever kunt u kosteloos en onbeperkt stagevacatures plaatsen, beheren en studenten uitnodigen op sollicitatiegesprek.Heeft u een vacature? Match uw vacature met de beste student op basis van skills en opleiding. 

Talkshow NV NHN gaat online 

De talkshow NV Noord-Holland Noord is voor, door en met ondernemers en is een initiatief van RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid). In een levendige en informele setting nemen Jaap Sluis en Bas de Regt de toehoorders mee langs de belangrijkste landelijke en regionale ontwikkelingen, vraagstukken, creatieve oplossingen en innovaties op de arbeidsmarkt. Nieuwsgierig naar hoe regionale ondernemers deze coronaperiode doorkomen en wat zij hebben geleerd in de afgelopen tijd? Wij publiceren wekelijks gesprekken met ondernemers op www.nvnhn.nl.