> Nieuws

Nieuws

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Regionaal nieuws
Leerwerkloket: Leerwerkloket Noord-Holland Noord

Om meer aandacht te vragen voor een Leven Lang Leren wordt in september De Maand van Leren en Werken georganiseerd. Tijdens deze landelijke campagne worden er diverse evenementen georganiseerd om aandacht te vragen voor een ‘leven lang leren’. Blijven leren wordt steeds belangrijker. De wereld verandert snel. Door de technologie en robotisering verdwijnen banen of veranderen functies. Een baan is tegenwoordig niet meer voor het leven, bijscholen of omscholen is daarom belangrijk.

20-08-2019 | Lees meer
Landelijk nieuws

Wegens overweldigende belangstelling is het subsidieplafond van de subsidie Tel mee met Taal bereikt. Je kunt echter nog wel een aanvraag indienen.

Het komt namelijk voor dat een subsidie niet, of niet in zijn geheel, wordt toegekend. Het beschikbare budget wordt dan in volgorde van binnenkomst verstrekt aan andere aanvragers. Je kunt je ook aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief van Tel mee met Taal. In 2020 start een nieuwe subsidieronde. Zodra daar meer over bekend is, communiceert Tel mee met Taal dat op de website en in de nieuwsbrief. 

13-08-2019 | Lees meer
Regionaal nieuws
Leerwerkloket: Leerwerkloket Noord-Holland Noord

Op dinsdag 1 oktober organiseert het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) een grote banenmarkt in het AFAS-Stadion (hoofdgebouw) in Alkmaar. Alle werkzoekenden die op zoek zijn naar een (andere) baan, zijn van harte welkom. Met als motto ‘Nieuwe kansen op werk’ zijn ruim 60 werkgevers aanwezig op de markt met leuke banen. Ook is er informatie over omscholingstrajecten of werken in het buitenland. Pak deze kans en kom kijken wat de bedrijven voor je in petto hebben.

13-08-2019 | Lees meer
Landelijk nieuws
Leerwerkloket: Algemeen

Heb je als mbo’er recht op studiefinanciering? Hoeveel dan? En wat zijn de voorwaarden? De Nationale Onderwijsgids zet het voor je op een rijtje!

Als mbo’er heb je recht op studiefinanciering als je een beroepsopleidende leerweg (bol) in het mbo volgt. Studiefinanciering in het mbo bestaat uit een basisbeurs, een aanvullende beurs en een reisproduct voor de ov-chipkaart.

12-08-2019 | Lees meer
Landelijk nieuws

Schoonmakers hebben vaak meer in hun mars dan je denkt. Ze verdienen de juiste steun bij een loopbaanstap, vindt Ferdi Ersoz, junior HRM-medewerker bij de Rijksschoonmaakorganisatie. 

29-07-2019 | Lees meer

Pagina's