> Nieuws

Nieuws

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Landelijk nieuws

Leerlingen van mbo-scholen zijn in trek op de arbeidsmarkt. In 2014 werd in 36 procent van de vacatures een mbo’er gezocht, nu ligt dat percentage al op 52 procent. Inmiddels proberen werkgevers de mbo’ers al voor hun slagen weg te lokken. Zo meldt het AD op 17 februari.

19-02-2020 | Lees meer
Regionaal nieuws
Leerwerkloket: Leerwerkloket Noord-Holland Noord

Wil jij een baan of opleiding waarin je bijdraagt aan een gezondere leefomgeving en wil je gegarandeerd werk?

Op 13 februari, 20 februari, 27 februari en 7 maart vinden de Groen is Nu! doe-dagen plaats. Tijdens deze dagen presenteert de groenbranche zich aan jou. Wil jij weten wat het werken als hovenier, kraanmachinist, boomverzorger, medewerker groenvoorziening, maaimachinist, werkvoorbereider, trekkerchauffeur, calculator of boswachter inhoudt? Meld je dan nu aan voor een groene toekomst. Er zijn direct banen en opleidingsplaatsen beschikbaar.

06-02-2020 | Lees meer
Regionaal nieuws
Leerwerkloket: Leerwerkloket Noord-Holland Noord

Op maandagmiddag 6 april a.s. is de volgende bijeenkomst van het Taalakkoord Noord-Holland Noord. We informeren u over de laatste ontwikkelingen rondom laaggeletterdheid, taal op de werkvloer, het scholen van medewerkers en de financieringsmogelijkheden.

03-02-2020 | Lees meer
Landelijk nieuws

Leren stopt niet na het behalen van een diploma. Ook werkenden en werkzoekenden moeten zich een leven lang ontwikkelen. Dat is de kern van de positionpaper ‘De kracht van praktijkleren in het mbo’. Ministers Ingrid van Engelshoven van OCW en Wouter Koolmees van SZW ontvingen vandaag de eerste exemplaren.

31-01-2020 | Lees meer
Landelijk nieuws

De MBO Raad beschouwt het rapport van de commissie-Borstlap over de toekomst van de arbeidsmarkt als inspirerend voor het beroepsonderwijs. Frank van Hout, waarnemend voorzitter: “De aandacht in het rapport voor de continue ontwikkeling van de beroepsbevolking is een keiharde bevestiging van de opdracht aan het onderwijs. Het mbo heeft een belangrijke rol in leven lang ontwikkelen.”

27-01-2020 | Lees meer

Pagina's