> Nieuws

Nieuws

Regionaal nieuws
Leerwerkloket: Leerwerkloket Noord-Holland Noord

Woon jij tussen Texel en de Zaanstreek en ben je geïnteresseerd in werken en/of leren in zorg en welzijn? Meld je dan aan voor de online informatiebijeenkomst op dinsdag 23 maart! Je krijgt er meer informatie over werken en leren (op mbo niveau) in de sector Zorg en Welzijn in de regio Noord-Holland Noord. Deelnemen is gratis. 

Hieronder vind je het programma. Heb je interesse om deel te nemen? Laat het ons weten en stuur een mail naar het Leerwerkloket:

09-03-2021 | Lees meer
Regionaal nieuws
Leerwerkloket: Leerwerkloket Noord-Holland Noord

Donderdag 15 april organiseert het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) voor de tweede keer een online banenmarkt. Net als bij de eerste banenmarkt worden werkzoekenden en werkgevers op een innovatieve manier bij elkaar gebracht, op basis van competenties. Werkgevers kunnen zich vanaf vandaag tot en met 19 maart aanmelden, werkzoekenden kunnen zich van 23 maart tot en met 8 april aanmelden op www.banenmarktnhn.nl. De online Banenmarkt NHN biedt in coronatijden extra mogelijkheden voor zowel werkgevers als werkzoekenden.

09-03-2021 | Lees meer
Twee studenten in de bouw overleggen met begeleider
Landelijk nieuws

Hoe verbeteren mbo-scholen, bedrijfsleven, gemeentes en zorgorganisaties gezamenlijk de ondersteuning van entreestudenten op weg naar werk? Die vraag beantwoordt SBB in de handreiking ‘Samen werk maken van de arbeidsmarktroute entree’. Demissionair minister Ingrid van Engelshoven van OCW ontving vandaag in een online bijeenkomst het eerste exemplaar.

19-01-2021 | Lees meer
Studenten in de bouw overleggen met begeleider
Landelijk nieuws

Minister Ingrid van Engelshoven van OCW en SBB vinden dat de publieke sector zoveel mogelijk stageplekken voor mbo-studenten moet aanbieden. Dat schrijven de minister en SBB in een brief aan het Interprovinciaal Overleg, de Unie van Waterschappen en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

12-01-2021 | Lees meer
Regionaal nieuws
Leerwerkloket: Leerwerkloket Noord-Holland Noord

Vanuit het Taalakkoord Noord-Holland Noord gaat Renate van der Laan als bedrijvenbezoeker, het komende jaar werkgevers actief betrekken bij de aanpak van laaggeletterdheid onder hun medewerkers. Tijdens haar bezoek vraagt ze aandacht voor medewerkers die moeite hebben met lezen en schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Daarnaast geeft ze voorlichting en biedt ondersteuning bij een plan van aanpak. Denk aan taaltrainingen voor medewerkers, maar ook tips over eenvoudig taalgebruik en simpel schrijven.

09-01-2021 | Lees meer

Pagina's